Min hobby
HISTORIE OG BAKGRUNN

FØR & NÅ...

HOME

SALG OG KJØP AV MJ | HISTORIE OG BAKGRUNN | FOTOALBUM | BILDER FRA LANDSKAPET MITT | BILDER FRA FREMO MODULEN | SPORPLAN AV ANLEGGET MITT | LINKER | KONTAKT MEG

HISTORIEN OM MIN HOBBY

Jeg var en 6-7 år da jeg fant en liten eske med noe Lima tog på et loppemarked. Det var et startsett med et diesel lok og to godsvogner, transformator og en skinneoval.
Jeg fikk omsider tigget det til meg av mamma.
Resten av kvelden ble da bare kjøring. Etter dette var da det gikk opp for meg: TOG ER TINGEN!!!
Etter en stund med bare kjøring rundt og rundt i en sirkel litt kjedelig. Jeg ville ha MER!!!
Det var da pappa sa at hvis jeg skulle ha noe tog burde jeg heller kjøpe Märklin. Så da ble det til det. Det ble gjort et brukt kjøp gjennom en annonse i avisen! Det inneholdte blant annet et damplok, et El. lok, noen vogner, transformator og noen skinner og penser. Dette var mer morsomt enn å kjøre rundt og rundt. Men det ble etter hvert litt kjedelig å kjøre rundt på gulvet. Det ble heller ikke noe landskap for det hadde vi ikke plass til, så inntressen dunstet etter hvert bort og toget lagt på loftet. Det ble nå mer gøy med bilbane, lego og playmo.

Men så sånn plutselig kom inntressen tilbake igjen. Toget ble tatt ned fra loftet, og jeg begynte å kjøre igjen (Typisk Märklin, bare å sette det på sporet og kjøre uten overhaling)
Så kom ungdomstiden der de fleste legger toget på hylla, men ikke jeg! Jeg Fikk heller enda mer sansen for tog. Da var det Norsk materielle som sto i hodet!
Så var det konfirmasjonen, det var da den store handelen begynte. Alle konf. penga ble brukt til på Märklin tog.
Jeg har spart opp skinner og tog for å bygge et stort landskap. Men det har ikke blitt noe av! Har ikke så særlig med plass, men vi skal bygge på huset og da blir det et eget rom for modelljernbane bygging!!!

Jeg ble tipset om å ta en tur over til Horten og besøke Horten Modelljernbaneklubb (HMJK) for å se på anlegget dem hadde der. Når jeg kom inn der møtte det meg et mega stort og KJEMPE flott anlegg med både likestrøm, Märklin og HOm drift! Jeg kom i prat med noen av medlemmene som sa jeg kunne bli støttemedlem av klubben for å være med å kjøre! Jeg meldte meg inn og kjørte på Märklin banen den første stunden, men det ble litt kjedelig å kjøre på en ensporet bane rundt og rundt! Etter hvert fikk jeg låne et lok av HMJK og kjørte på likestrømbanen. Nå har jeg holdt på å kjøre der og Märklin har bare sklidd ut av hodet mitt! Det gikk over til likestrøm. Så nå har jeg solgt Märklina og gått over til likestrøm!!!
Så nå blir det heller et likestrømsanlegg. Jeg er også blitt medlem av SUM (Sammenslutningen av Uavhengige Modulbyggere)
Der jeg holder på med å bygge en Fremo modul.

MIN BAKGRUNN

Her kommer det bilde(er) etter hvert